GULDLOPPET - ANMÄLAN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skellefteå AIK Friidrott

Bli medlem

Föreningens medlemsavgifter är:

  • Ungdomar tom 18 år: 100:-/år
  • Vuxna över 18 år:        300:-/år
  • Följ länken och fyll i dina medlemsuppgifter -> HÄR
  • Logga in med din mail - Klicka på Övrigt - Klicka på Medlemmar 2023.

Vill du sedan ändra eller komplettera kan du bara slå en signal till kansliet, eller maila info@aikfriidrott.com.
Faktura kommer att skickas ut till den e-postadress/adress som du angett.

Medlem är en grundförutsättning för att delta i föreningens idrottsliga verksamhet. Medlemskap innebär också försäkringsskydd genom Folksam. 

 

Kansli

Föreningens kansli finns i nya Florahallen med adress Torsgatan 30, 931 39 Skellefteå.

Telefon kansli: 0760-05 35 79 11 från 08-16 eller 076-022 59 73 från 10-16

 

Telefon:  Föreningsutvecklare   Josefine Lohman   076- 022 28 11 (nås mellan 8:00-16:00)

                Föreningsutvecklare   Emelie Engström    076- 005 35 79 (nås mellan 08:00-16:00)

                Huvudtränare               Niklas Wiklund        076-022 59 73 (nås mellan 10:00-16:00)

 

Skellefteå AIK Friidrott
Bildad 1921-01-01
Föreningsnummer 23706-16
Postadress
Skellefteå AIK Friidrott
Torsgatan 30
931 39 Skellefteå
 
Öppettider Föreningens kansli återfinns i nya Florahallen
Telefon  076-022 59 73 (nås mellan 10:00-16:00)
E-post
Gamla hemsidan
http://www.aikfriidrott.com
   
   
Organisationsnummer 894701-2921
Hemsidan  www.skellefteaaikfriidrott.se

 

Historia

Verksamheten startade 1921 som en sektion i Skellefteå AIK. Sedan 1987 är Skellefteå AIK Friidrott en fristående förening.

 

Föreningens stadgar anger att idrott skall utveckla individen positivt i fysiskt, psykiskt och socialt avseende. Det konkretiseras i att föreningen tydligt uttalat att verksamheten ska bedrivas utifrån kärnvärden som gemenskap och jämställdhet och att barn- och ungdomsverksamhet, elitidrott och aktiviteter för motion och friskvård ska bedrivas tryggt och säkert och att mobbning, kränkningar och övergrepp ska aktivt motverkas. Föreningen tar avstånd från alla former att dopning och genomför regelbundet "vaccinering" mot dopning.

 

Friidrottshistoria
Många av föreningens aktiva har blivit en del av Sveriges friidrottshistoria. Gösta Brännström, Lennart Hedmark,  Greger Lindström, Jarl Burman, Kenneth Lundmark, Lennart Lindström, Birgit Bringslid, Birgitta Båga, Leif Lundmark och vår senaste landslagsman Mattias Lindberg är några av de namn som för alltid kommer att förknippas med svensk friidrottshistoria.

 

Vision 

Vår övergripande vision är att friidrotten ska ge alla möjlighet till en trygg och positiv fritid, gemenskap, utmaningar och att träning och tävling ska genomföras  med lust och glädje.

Vår sportsliga vision är att tillhöra de 20 mest framgångsrika friidrottsklubbarna i Sverige.


Vår tävlingsvision är bland annat att under 2022 genomföra IJSM i den nya friidrottshallen.

Verksamhet  
Vi ska bedriva en jämställd och säker verksamhet för barn, ungdomar, elitaktiva och motionärer. Vi vill erbjuda alla i den friidrottande familjen meningsfulla aktiviteter. Föreningen ska vara fri från doping och droger. Vi följer Barnkonventionen som från 2020 är svensk lag, läs mer här. Från 2019 inhämtar vi registerutdrag på samtliga ledare och tränare som har samröre med barn och ungdomar.

Skellefteå AIK Friidrott tar motstånd mot all form av mobbning, trakasserier, övergrepp och sexuella trakasserier. Vi använder friidrottsförbundets folder Trygga Friidrottsmiljöer som riktlinje i vårt arbete. För er som önskar läsa foldern kan ni göra det här .Vi har även en egen handlingsplan mot mobbing som ni kan läsa HÄR.

Föreningen ska ha en balanserad ekonomi och verksamheten bedrivas med utgångspunkt från hållbarhet med i huvudsak ideella krafter.

 

Föreningen har cirka 750 aktiva medlemmar varav en majoritet är flickor och kvinnor.

PUBLICERING AV BILDER
I syfte att informera om föreningens verksamhet kan bilder från tävlingar, träningar och andra aktiviteter i Skellefteå AIK Friidrotts regi komma att publiceras på webbplats eller Facebook. 
Föreningen anser det vara viktigt att kunna informera om verksamheten för sina medlemmar, samarbetspartners, andra friidrottsföreningar och andra organisationer.

Den som vill invända mot publicerad bild eller video eller annan personuppgift kan skriftligen begära detta på mail info@aikfriidrott.com. Efter mottagandet av sådan begäran kommer bilden att utan dröjsmål avpubliceras.

 
Vi stödjer Skellefteå AIK