SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skellefteå AIK Friidrott

PRK 15/2
2023-02-09 07:54

Den 15/2 kör vi årets sista PRK tävling och det börjar vara dags att anmäla sig.

 

Vi ser gärna att ni anmäler er så fort som möjligt och det kan ni göra HÄR

Sista anmälningsdagen är måndag den 13/2

Då ett PRK är en kortare tävling så kommer ni inte kunna vara med i alla grenar, vi kommer försöka lägga ett tidsprogram så ni kan vara med i så mycket som möjligt. Men grenarna kan krocka med varandra.

 

De grenar som finns att välja mellan är

 

60m Häck

 

Kula

 

Stav

 

Längd eller tresteg, ni kan välja antingen längd eller tresteg. Det går inte vara med i båda.

 

Som vanligt behöver vi alltid funktionärer, så har ni ett barn som ska vara med och tävla ser vi gärna att ni anmäler er som funktionär till nedanstående mail.

 

Dyker det upp några frågor går det bra att maila niklas@aikfriidrott.com så svarar jag så fort jag kan :)

Kjell-Göran Marklund 1935-2023
2023-02-04 15:26
Kjell-Göran Marklund speaker vid Broarna Runt.

Kjell-Göran Marklund har avlidit den 29 januari i Linköping. Han blev 87 år gammal.

 

Kjell-Göran är en av de största friidrottsledarna i Skellefteås historia. Hans ideella ledargärning omfattar mer än 60 år och han har varit styrelseordförande, tävlingsledare, sekreterare, starter, speaker, tränare och inspiratör.

 

Skellefteås friidrott har sett många betydelsefulla ledare genom åren och från dåtid kan vi nämna namn som Harald Larsson, Bertil Ersson och Thor Johansson och från senare år Per Andersson/Simonsbacka. De har alla gjort stora insatser ofta i kritiska tidpunkter för friidrotten.

 

Kjell-Görans ideella ledarskap spänner över en längre tid än någon annan och omfattar många områden.

 

Han började sin ledarbana i Skellefteå IF och var deras starke man i friidrott när Skellefteå IF gick samman med Skellefteå AIK 1965 och föreningen antog kompromissnamnet Skellefteå AIK/IF. Sammanslagningen blev positiv för friidrotten i norra Västerbotten eftersom de två starka namnen Bertil Ersson och Kjell Göran Marklund kunde samarbeta i samma förening.

 

Kjell-Göran ingick i den nya föreningens första sektionsstyrelse 1965. Kjell-Göran var sekreterare, Harald Larsson ordförande och Bertil Ersson tävlingsledare under de första fyra åren i den nya föreningen. Kjell-Göran ingick sedan i styrelsen för friidrottsektionen i Skellefteå AIK och från 1988 när Skellefteå AIK Friidrott blev en fristående förening. Han hade olika roller som ordförande, sekreterare, tävlingsansvarig och lämnade styrelsen vid årsmötet 2019, dvs 54 år förutom den tidigare tiden i Skellefteå IF.

 

Kjell-Göran trivdes bäst nära aktiva och verksamheten. Vi som tävlade på 1960-talets början minns Skellefteå IFs tisdagstävlingar på Norrvalla och Kjell-Göran fanns där som tävlingsledare och utrustad med startpistol. Genom åren har han varit engagerad i många friidrottstävlingar på Norrvalla företrädesvis som tävlingsledare och starter.

 

Han var ofta med och skjutsade aktiva med sin bil till tävlingar på andra orter och fanns där som ett stöd för de aktiva. Ofta var hans fru Eva också med. Transporten av stavar på biltaket kunde vara en utmaning och han säkrade ofta stavarna extra genom att dra repen runt hela bilen.

 

Kjell-Göran var lärare och omtyckt av alla i skolan och så var det också inom friidrotten. Han såg individen och blev genom sin lugna och positiva framtoning ett stöd för många aktiva och andra funktionärer i föreningen. Han har arbetat med nästan alla de största friidrottarna i Skellefteå genom tiderna. Lennart Hedmark, Lennart Lindström, Kenneth Lundmark, Jarl Burman, Birgit Bringslid (40-talister), Leif Lundmark, Birgitta Båga (50-talister), Lennarth Johnsson, Fredrik Söderlund (60-talister), Joel Bodén (80-talist och nutidens aktiva som Mattias Lindberg och Ludvig Sjödin bara för att nämna några.

 

Hans stora intresse var nog löpningen och Kjell-Göran är mest känd för en bredare krets för Broarna Runt. Han tog initiativet att starta Broarna Runt 1965 och var tävlingsledare, allt i allo och ofta speaker i funktionärsvagnen i över 50 år. Hyllningarna efter sista etappen av Broarna Runt 2014 när tävlingen fyllde 50 år var storartade och Kjell-Göran var rörd.

 

Broarna Runt 2023 blir den femtionionde upplagan av den numera anrika motionstävlingen och första deltävlingen startar på Nordanå den 11 april.

 

Kjell-Göran kommer att vara saknad av friidrottsfamiljen i Västerbotten men vi minns honom med stor tacksamhet för det han gjort för så många och för att han gjort friidrotten starkare och roligare.

 

Kjell-Göran Marklund efterlämnar hustru, barn och barnbarn och barnbarnsbarn.

 

Rolf Tedestedt

Ordförande

Aspen Athletic Games 2023
2023-01-25 09:24

Under helgen arrangerades för 25:e året i rad Aspen Athetic Games "AAG" och flera av våra aktiva var där och tävlade. Bra jobbat alla!

 

Resultat från tävlingen hittar du HÄR

Norran har också skrivit om tävlingen som du hittar HÄR

 

Tack till Haparanda SKT för två härliga dagar och en bra tävling!

Friidrottsgympan är tillbaka!
2023-01-20 08:54

Efter stor efterfrågan kommer vi att starta gympagruppen för 6-åringar igen under vårterminen!

Vid 10 tillfällen kommer barn födda 2016 ha möjlighet att prova på friidrottens grenar på ett lekfullt sätt.

 

OBS: Gruppen är nu fullbokad men det går bra att ställa sig i kö. Det gör du genom DEN HÄR länken och klickar på bevaka. Då får du ett mail när det finns en plats ledig och då är det först till kvarn som gäller!

 

OBS: NY TID! Lördagar 9:30-10:15

Tid: Lördagar 9:30-10:15 med start 28 januari

Plats: Florahallen

Avgift: 500 kr

 

Vid frågor och funderingar kontakta Emelie på emelie@aikfriidrott.com 

Lotta tilldelas stipendium!
2023-01-18 08:21

John Enbergs stiftelse belönar ideellt arbetande ledare som främjar idrott och fysisk aktivitet i Skellefteå Kommun och Bastuträsk samhälle. Stiftelsen har tilldelat vår egna Lotta Kågström stipendiet på 30 000 kr för sitt engagemang inom Skellefteå AIK Friidrott!

 

Lotta är verksam i vår träningsgrupp födda 07-09 och sitter även med i föreningens styrelse. 

 

– Det är så klart jätteroligt att bli nominerad och uppmärksammad. För det handlar om mycket tid och engagemang vi ledare i klubben lägger ned. Det handlar om att utveckla och nå nya mål men lika viktigt är att bygga en gemenskap i gruppen och stötta varandra. Och det känns som att vi lyckats med det, säger Lotta i ett pressmeddelande. 

 

Vi i föreningen är stolta och vill passa på att gratulera och tacka Lotta för det arbete hon gör inom Skellefteå AIK Friidrott!

 

Stipendiet på 20 000 kr tilldelas Ali Daran som arbetar med träning och integration i Bastuträsk. Grattis!

 

Priserna kommer formellt delas ut av stiftelsens ordförande Catarina Hägglund på lördag 28 januari i andra periodpausen i SHL-matchen mellan Skellefteå AIK och Rögle. 

 

Läs mer i Norran - Här!

 

 

 

Floraspelen 2.0
2023-01-11 13:55

Vi vill passa på att tacka alla tävlande, funktionärer och besökare för en fantastisk tävling under Floraspelen 2023! Med 227 härliga tävlande och 596 (!) anmälda starter fick vi en toppenhelg i Florahallen.

 

Vi vill också uppmärksamma alla våra yngre tävlande som många tävlade för första gången och gjorde ett jättebra jobb!

 

Resultat från tävlingen hittar du HÄR!

 

Välkomna tillbaka!

 

Hälsningar från kansliet

Nyheter från våra grupper
Arenatävlingar, 07/12 13:11 
Arenatävlingar, 09/08 20:14 
Friidrottsskolan, 15/07 12:16 
Arenatävlingar, 05/07 11:36 
Arenatävlingar, 30/06 07:29 
 
Vi stödjer SKellefteå AIK