SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skellefteå AIK Friidrott

Funktionärer till Skelleftepelen 2021
2021-06-14 13:15

Vi är i stort behov av funktionärer till vår tävling Skelleftespelen 7-8 augusti i sommar. Kan du hjälpa till som funktionär en eller båda dagarna skulle vi vara enormt tacksamma. Skicka in din anmälan som funktionär HÄR!

 

Inga förkunskaper krävs.

 

Pressrelease från Långdistansgruppen
2021-06-10 09:25

Träning med Långdistansgruppen Skellefteå AIK Friidrott

Träningarna som arrangeras av Skellefteå AIK Friidrott i Långdistansgruppen utövas året runt och innehåller varierande träningar med löpteknik, intervaller och långdistanspass upp till fyra dagar/vecka. Att träna i grupp har sina fördelar. Utöver motivation och inspiration av andra löpare finns även tränare som gärna delar med sig av sin långa erfarenhet av löpning men framförallt uppmuntrar och inspirerar.

 

Nytt tränarteam

Från och med våren 2021 har ett nytt tränarteam tagit över efter den mångårige huvudtränaren Kenth Norström och Gunilla Büstedt och Christina Forslund.

Nya ledare för långdistansgruppen är Jörgen Hellström, Per Dahlberg, Peter Lindberg, Anna-Lena Stenlund, Fredrik Lindberg, Anna-Carin Hörlin, Eva Tjäder och Lars Lindholm. De nya ledarna har alla lång erfarenhet av långdistanslöpning och planerar att genomföra varierande och trevliga träningar med syfte att var och en av deltagarna ska utvecklas som löpare utifrån egen individuell nivå.

”Det känns roligt att få förmedla, motivera och inspirera till löparglädje”.

Tränarteamet Långdistansgruppen, Skellefteå AIK friidrott.

 

Träningarnas innehåll

Intervall- och teknikträningarna består av grundläggande löpteknik och varierande intervallträning. Vi springer på blandade underlag, allt från slätlöpning till kuperad terräng.

Distansträningarna/Långdistansträningarna går i ett lugnt tempo och vi håller ihop gruppen. Möjligheter till individuella fartökningar eller utökad distans erbjuds där möjligheter finns.

För tränarna i Långdistansgruppen är det viktigt att alla känner sig välkomna och att träningen ska vara rolig och inte förknippas med höga krav.

 

Varmt välkomna till våra träningar/

Tränarteamet Långdistansgruppen, Skellefteå AIK Friidrott

 

För mer information:

Anna-Lena Stenlund          070-516 27 50                   

Skellefteå AIK Friidrott Långdistansgruppen - Facebook

https://www.facebook.com/groups/498259990228661

Skellefteå AIK Friidrott, Långdistansgruppen http://www.skellefteaaikfriidrott.se/start/?ID=198593

 

 

 

Faktaruta

Träningstider Långdistansgruppen

 

Måndag: 19.00 Teknik och intervaller, stiglöpning.

Samling Vitberget starten 3:ans motionsspår under sommarhalvåret. Florhallen vinterhalvåret.

 

Onsdag: 17.30 Distanspass ca 14-16 km i terräng.

Samling Florahallen

 

Torsdag: Sommarhalvåret: 18.30 Intervaller,

Vitberget, Tjärn. Vinterhalvåret: 19.30 Florahallen intervaller & Löpteknik.

 

Lördag: Långpass ca 16 –19,5 km.

Samling Florahallen

 

 

Nytt Personbästa av Hilda och stark säsongsöppning av Thea
2021-06-04 07:22

Den 1:a Juni anordnades en resultattävling i Umeå och på plats hade vi några aktiva från Skellefteå AIK Friidrott.

Hilda Wallgren hoppade nytt personbästa i stav med 3.50, och det är det hoppet ni ser på filmen här ovanför. Med det placerar hon sig som 2:a i sverigestatistiken för F17 och är endast 6cm ifrån Katja Gustavssons klubbrekord på 3.56 som stått sig sedan 2003. Det är fortfarande tidigt på säsongen och vi på Skellefteå AIK hållar alla tummar för att det ska bli högre höjder och ett nytt klubbrekord innan säsongen är över

På plats i Umeå för att öppna sin säsong med ett 1500m lopp var Thea Norlund, Thea sprang i mål på 4.43,62 vilket är hennes starkaste säsongsöppning någonsin. Det bådar gott inför resten av säsongen och tiderna kommer med säkerhet bli bättre och bättre 

Arenatävlingar sommaren 2021
2021-06-02 19:13
Skelleftespelen 2019

Tävlingar under Juni endast för de som är bosatta inom region västerbotten. 

 

Maj

22 maj           Kasttävling 1, Norrvalla IP (Slägga, spjut, kula, diskus)

                      

Juni

12 juni           Kasttävling 2, Norrvalla IP (Slägga, spjut, kula, diskus)

23 juni           PRK 1, Norrvalla IP (Kort sprint, kort häck, höjd, 800m, längd eller tresteg) 

 

Juli

7 juli              PRK 2, Norrvalla IP (Kort sprint, stav, 3000m GP, höjd, längd eller tresteg)

17 juli            Kasttävling 3, Norrvalla IP (Slägga, spjut, kula, diskus)

 

Augusti

7-8 augusti    Skelleftespelen, SDM/VDM 2, UDM 1,  5000m GP, Norrvalla IP (Se inbjudan för grenar i de olika åldersklasserna)

 

18 augusti     PRK 3, Norrvalla IP (Kort häck, stav, 200, 300 eller 400m, höjd, längd eller tresteg) 

 

28 augusti     Castorama 1, Norrvalla IP (Slägga, spjut, kula, diskus)

 

September

11 sep            Castorama 2, Norrvalla IP (Slägga, spjut, kula, diskus)

 

25 sep            Castorama 3, Norrvalla IP (Slägga, spjut, kula, diskus)


För mer information gå in på arrangemang > arena tävlingar och välj den tävling du är intresserad att veta mer om. I dagsläget är informationen knapphändig då det precis kommit nya restriktioner men respektive tävling kommer uppdateras på sin egen tävlingssida.

 

Nytt klubbrekord i Diskus av Amanda Nordin 48,10
2021-06-01 13:41

I söndags tävlade Amanda i den sista av 4:a kasttävlingar i Umeå. Där fick hon se diskusen flyga längre än sitt tidigare personbästa till lika klubbrekord och landa på det nya rekordet 48,10m

Amanda som hade en bra träningshöst fick sedan möta lite motgångar under februari månad då hon blev smittad av Coronaviruset. Hon säger att det tog rätt lång tid innan hon var tillbaka och kunde träna för fullt, och blev mycket snabbare trött än tidigare. Men hon har under våren jobbat sig tillbaka och säger att hon nu känner sig mycket stabilare i kastningen än tidigare.

Amanda nämner att hon alltid känt sig lite osäker när hon klivit in i ringen och varit rädd för att trampa över. Men i år har hon kännt sig mer stabil i tekniken och det har gjort att hon kan gå in i diskusringen med ett helt annat självförtroende.

Målet för i år är att putsa klubbrekordet ett par meter till och passera 50m gränsen, samt att prestera bra på SM och ta revansch från förra året där det slutade med tre ogiltiga. 

Med en stabilare teknik och bra självförtroende tror vi på Skellefteå AIK Friidrott definitivt att vi kommer få se en ytterligare putsning av Klubbrekordet innan den här sommaren är slut.

Våra nya stjärnor
2021-05-26 09:26

Vi vill passa på att presentera våra nya ledare för långdistansgruppen. Dom här ledarna kommer finnas till för dig som vill springa med långdistansgruppen och hjälpa till med löpteknik och intervallträning. 

Om du skulle vilja springa med den här gruppen går det bra att skicka in sin anmälan HÄR!, för mer information kontakta info@aikfriidrott.com 

Jörgen Hellström vill vi uppmärksamma lite extra då han blev utsedd till årets tränare 2020!

 

Nyheter från våra grupper
Övriga Arrangemang, 24/05 13:02 
Långlopp, 24/05 12:17 
Arenatävlingar, 24/05 11:58 
Sommarfriidrottskolan, 13/04 12:43 
Nybörjargruppen, 06/04 18:37 
Friidrottsskolan, 16/02 07:09 
 
Vi stödjer SKellefteå AIK