Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Skellefteå AIK Friidrott

Greger Lindström har avlidit
2021-01-18 09:42
Stora genombrottet kom vid skol-SM 1960 då han tog 205 18 år gammal. Ribban dallrade men låg kvar.
Vi har nåtts av det tråkiga beskedet att Greger Lindström har avlidit 78 år gammal. 

Greger var under 1960-talet en av Sveriges bästa höjdhoppare med ett personbästa på 210 som sattes 9 augusti 1964 i Kemi, Finland. Det året var han trea i sverigebästalistan efter Stig Pettersson och Kjell-Åke Sörmarkan Nilsson. Han är på delad andra plats i klubbens bästa genom tiderna. Han blev bland annat trea vid SM 1961 och1962.

Greger växte upp i Myckle och spelade även i ishockey som ung. 

1960 blev han den förste tävlande för en norrlandsklubb som klarade  2 meter. I omgångar höjde han den säsongen distriktsrekordet. Segerresultatet 205 vid skol-SM i Malmö gav en tredjeplats i Europastatistiken för juniorer. Han hade problem med sin rygg och det kan vara en gammal hockeyskada som satte stopp för karriären 1967 då han var endast 25 år gammal. 

Hans gode vän Aulis Mäkinen kom till Myckle som krigsbarn och växte upp granne med Greger under åren 1942-46. Aulis skriver i ett mail till föreningen bland annat om ett minne från en tävling i Helsingfors Olympiastadion. Tävlingen gick bra och dagen efter tränade Greger i Olympiastadion och klarade då 218 och provade även på 220.

Greger arbetade som lärare. Vi som hade förmånen att känna Greger minns en synnerligen sympatisk  och vänlig person. Han följde de unga aktiva som tävlar idag och  hjälpte till vid klubbens tävlingar som höjdhoppsfunktionär fram till en sjukdom för några år sedan gjorde det svårt för honom.
Digital uppstart av Friidrottsskolan
2021-01-14 16:30
Då vi inte kan göra en fysisk uppstart av Friidrottsskolan så tänkte köra igång med en digital uppstart.

Den digitala uppstarten innehåller träningsvideos och träningsprogram så att ni kan hålla er aktiverade hemma.

Mer information och tillgång till filmerna och programmen hittar ni HÄR


Förskjuten uppstart Friidrottsskolan VT-21
2021-01-05 08:25
Som de flesta nog listat ut kommer det bli svårt att starta upp friidrottsskolan igen vecka 2 som vår plan var från början. De besked vi fått från fritidskontoret är att hallen kommer vara stängd fram till vecka 4, men risk finns att den kan bli stängd längre det beror helt på smittläget.

Vi kommer därför att skjuta på starten fram till vecka 4, med risk för att vi får skjuta på starten ytterligare. Vi kommer hålla er uppdaterade genom nyheter på hemsidan så gå gärna in och kolla en gång i veckan.

Eftersom vi tycker att det är viktigt att barnen får röra på sig och hålla igång med någon typ av aktivitet så är våran plan att under mitten av vecka 2 släppa ett inspelat träningspass som barnen kan köra hemma. Blir uppstarten förskjuten mer än till vecka 4 så kommer vi släppa mer material som de kan använda sig av hemifrån så de inte blir helt utan friidrotts- och träningsaktivitet även om vi inte får träffas fysiskt.

Vi hoppas alla haft en bra ledighet och håller tummarna för att smittan snabbt går ner så vi kan börja träna tillsammans igen.
En julhälsning från Skellefteå AIK Friidrott
2020-12-26 11:53
Vi på Skellefteå AIK Friidrott vill passa på att önska er alla en god jul och ett gott nytt år.
Även om året inte blivit precis som vi tänkt oss träningsmässigt har alla kämpat på bra och här kommer ett litet ihopklipp av olika träningsutmaningar som en del aktiva utfört under december


Friidrottsskolan till våren och hösten som varit.
2020-12-08 14:04

Det har varit en väldigt speciell höst på många sätt för friidrotten i år. Vi fick starta med något riktigt positivt, att gå in i en helt ny och fin friidrottshall. Vi hade fler ansökningar till friidrottsskolan än någonsin och den växte med drygt 80%. I slutet av hösten kom sedan våg två av Corona-pandemin och satte käppar i hjulet för mångas träning. Vi vill tacka våra tränare som på bästa sätt tagit hand om barnen och på ett bra sätt lyckats anpassa träningen efter satta riktlinjer och restriktioner så länge det varit möjligt. En stor eloge till samtliga tränare!


Vårens friidrottsskola är tänkt att starta upp vecka 2. Vi hoppas att det ska fungera men bevakar och följer Folkhälsomyndigheten och Svensk Friidrotts restriktioner. Det finns en risk för att starten behöver skjutas fram för att kunna starta upp på ett säkert och roligt sätt. Blir det en större försening ska vi dock försöka ordna någon alternativ träning som barnen kan köra hemma, så de får utlopp för allt spring i benen 😊

Till vårens friidrottsskola så behöver man INTE söka om, utan man får per automatik gå vidare i sin grupp. Är det så att man vet med sig att man inte tänker fortsätta till våren skulle vi uppskatta om ni hör av er till info@aikfriidrott.com för trots att vi skapat fler grupper finns det fortfarande barn i kön som väntar på sin chans att få prova världens bästa idrott 😊

Ha det bra och ta hand om er

Riktlinjer vid träning under Corona
2020-11-17 09:20

Riktlinjer från Skellefteå AIK Friidrott

 

För att minska smittspridningen av Covid-19 måste vi följa de riktlinjer som finns. För aktiva i Skellefteå AIK Friidrott innebär det tillsvidare följande:

 

·       Inställd träning inomhus för födda 2004 och äldre

o   Din tränare hjälper dig med individuellt alternativt träningsprogram

o   Långdistansgruppen bedriver all träning utomhus med avstånd

·       Friidrottsskolan födda 2005 och senare fortsätter träna i hallen under följande förutsättningar:

o   Är man sjuk eller har symtom så stannar man hemma!

o   Föräldrar lämnar sina barn utanför byggnaden

o   Byt om hemma före och efter

o   Tvätta händerna med tvål och vatten innan och efter träning

o   Håll avstånd till andra

o   Dela inte vattenflaskor eller liknande saker

o   Torka av utrustning som används av flera med desinfektionsmedel eller vanligt rengöringsmedel efter varje persons användning

 

Har ditt barn särskilda behov som kräver en förälders närvaro så meddela tränarna detta. Möjlighet finns då att sitta på läktaren på övervåningen och övervaka träningen. Observera att detta enbart gäller vid särskilda behov och enligt överenskommelse. I övrigt gäller att föräldrar lämnar sina barn utanför hallen för att på så sätt minska antalet personer i hallen och därmed minska risken för smittspridning.

 

Vi värdesätter rörelse för våra barn men vill att det ska ske under så säkra former som möjligt för både barn och ledare. Vi kommer följa de riktlinjer som sätts upp av folkhälsomyndigheten och friidrottsförbundets samt regelbundet utvärdera och informera om vad det innebär för vår verksamhet. Krav som att dela upp träningsgruppen i mindre grupper ställer höga närvarokrav på våra ledare, något som kan medföra att fler träningar än vanligt måste ställas in. Var därför uppmärksamma på utskick från respektive grupps ledare.

 

Hjälp till att påminna varandra om vad som gäller. Genomför vi träningarna enligt riktlinjerna så hoppas vi kunna bidra till minskad smittspridning.

 

Tack för din förståelse!

 

Har du frågor eller förslag så är du varmt välkommen att höra av dig till Niklas eller Lotta

 

Niklas Wiklund
Telefon: 076 022 59 73

Email: niklas@aikfriidrott.com

 

Lotta Kågström

Telefon: 070 277 59 50

Email: kagstrom.lotta@gmail.com

Nyheter från våra grupper
Friidrottsskolan, 21/01 14:40 
Friidrottsskolan, 14/01 15:22 
Friidrottsskolan, 14/01 15:20 
Sylvesterloppet, 09/12 13:22 
Hallschema och bokning, 28/10 13:52 
 
Vi stödjer SKellefteå AIK