Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Skellefteå AIK Friidrott

Kampanj för att stödja Friidrotten
2020-03-30 07:36
Hela vårat samhälle befinner sig just nu i en ytterst besvärlig situation.  Utöver ett allvarligt hälsoläge så får det även stora ekonomiska konsekvenser. Vi får inställda arrangemang och har svårare att få sponsring då även många företag lider ekonomiska i detta läge.

Tillsammans ska vi klara av det här.
Tillsammans ska vi fortsatt kunna erbjuda inte minst barn- och ungdomar en fortsatt hälsosam och sund fritid. Folkhälsomyndigheten påpekar dagligen hur viktigt det är att vi fortsätter bedriva våran verksamhet dagligen, under kontrollerade former. All form av rörelse och fysiskt aktivitet är av största vikt för folkhälsan inte minst i dessa tider.

Hur kan vi hjälpa till?
Folkspel har tillsammans med Friidrotten tagit fram en kampanj som ska hjälpa till att stödja friidrottsföreningar runt om i landet, så att våran verksamhet kan fortsätta på ett lika starkt sätt även efter Corona.
För varje prenumerant på sverigelotten så bidrar Folkspel med 200kr i bonus till valfri förening.
Så känner ni att ni har möjligheten ekonomiskt, eller kanske brukar köpa lotter i vanliga fall så får ni gärna göra en god gärning och stödja oss samtidigt som ni gör det. Har ni vänner och familj som brukar köpa lotter så får ni gärna tipsa dem också, varje person är viktig i tider som dessa.

Till kampanjen
Kampanjen för att stödja oss kan ni hitta här: https://www.sverigelotten.se/prenumeration/stod-din-forening/
Ni skriver där in att ni vill stödja Skellefteå AIK Friidrott.

PS 1. Folkspel bjuder dessutom på halva kostnaden för de 8:a första lotterna, du betalar endast 96kr istället för 200kr.

PS 2. Vill du bidra lite extra? Skicka då vidare till övriga du känner som kan tänkas vilja vara med

Har du redan en prenumeration kan du inte teckna till kampanjen, men du kan ju alltid be en vän göra det. Den kortaste tiden du kan prenumerera är 3 månader. Vill du sedan avsluta din prenumeration så görs det direkt via folkspel. 

#backaskellefteå


Anmälan till Sommarens Friidrottsskola 2020 är öppen
2020-03-16 08:11
Sommaren börjar närma sig med stormsteg och det börjar vara dags att anmäla sig till sommarens friidrottsskola.

Sommarens friidrottsskola är till för alla som känner sig nyfikna på Friidrott, det går lika bra för den som aldrig testat friidrott förut att anmäla sig som för den som hållit på ett par år och vill fortsätta friidrotta även när vårens friidrottsskola är avslutad. Vi har ett flertal ledare och deltagarna kommer delas in i grupper för att kunna ge alla deltagare möjlighet att utvecklas.

Till sommarens Friidrottsskola går det även bra för de födda 2013 att anmäla sig, det är ett ypperligt tillfälle att prova på friidrotten för första gången och känna av om det är något för dig. Känner du sedan att det var en kul idrott som du gärna vill fortsätta med så kommer det finnas möjlighet att anmäla sig till höstens friidrottsskola som kommer hålla till i våran helt nya inomhus hall. Mer information om höstens friidrottsskola kommer närmare sommaren.

För mer information och anmälan till sommarens friidrottsskola kan ni klicka här
Nybörjargruppen
Nybörjarträningen 2020
2020-03-15 14:52, Nybörjargruppen
Nybörjarträningen startar måndag den 6:e april enligt planen.

Se även inbjudan

Vi följer givetvis virusläget och planer kan ändras med kort varsel.
Årsmötet 2020
2020-03-10 10:43
Klubbens representanter i landslag Cornelia Nilsson och Mattias Lindberg prisades vid årsmötet.

Årsmötet 2020 genomfördes effektivt under ledning av Advokat Göran Landmark som ordförande för mötet. Styrelse, revisor och valberedning omvaldes. Ekonomin är i god ordning inför de spännande utmaningarna med ny Friidrottshall i höst och arrangemanget av svenska mästerskapen inomhus för juniorer 2021 då föreningen också fyller 100 år.


Det blev ett väldigt bra idrottsligt år 2019. Mattias Lindberg blev för andra året i rad svensk mästare i slägga (när gjorde en AIKare det senast?), han slog nytt klubbrekord med 70,50 och representerade Sverige i EM för nationslag.


Cornelia Nilsson kom två på JSM och representerade Sverige i nordiska juniorlandskampen bland annat. Det nya klubbrekordet i tresteg lyder på 12.38. Hon utsågs till Årets Aktiv.


Amanda Nordin slog klubbrekordet i diskus flera gånger och nådde som bäst 47.92.


Eric Forsberg har en strålande utveckling i höjd och nådde 183. Han blev femma i USM och utsågs till Årets Ungdom.


En annan synnerligen framstående prestation var Stina Höglunds andraplats i Ultravasan 2019.


Trotjänarna Kia Marklund och Inger Brännström avtackades efter att de under cirka 20 år varit väldigt uppskattade ledare för AIK-gympan.


Årets veteran Jörgen Hellström är en löpare som gjort stora framsteg och inspirerar andra. Årets ledare blev Mikaela Nyroos.

Ungdoms-SM i Örebro avslutat, Brons till Hilda
2020-03-09 10:24
Fr.vänster Stina Häggström, Hilda Wallgren
Helgens Ungdoms-SM i Örebro är avklarat och Skellefteå AIK Friidrott hade två deltagare båda två i stavhopp.

De var först ut av alla då stavhoppet startade redan 10:00 på lördag morgon.

Stina berättade att hon hade haft en bra känsla inför tävlingen, men det hade inte riktigt stämt med rätt stav på inhoppningen så hon tvingades hoppa med en mjukare stav. Hon klarade ingångshöjden 2,49 i andra försöket, men sedan tog det stopp och 2,49 blev slutresultatet.
Trots att det inte stämde så säger hon själv att det var roligt att vara med, och att det var en viktigt erfarenhet för kommande större tävlingar.

Hilda tyckte att hoppen kändes bra och efter att ha tagit 3,06 och 3,22 i första stod hon över till 3,34. Där hade hon bra höjd men fick tyvärr inte riktigt höjden på rätt ställe vilket resulterade i tre rivningar. Det slutliga resultatet blev 3,22 och en bronsplats. Hilda som gjorde sin första SM-tävling säger själv att det var en rolig upplevelse, och att det var roligt att få med sig en medalj.
Ungdoms-SM
2020-03-06 08:21
I helgen är det dags för ungdoms-SM i Örebro och för Skellefteå AIK Friidrott kommer Stina Häggström och Hilda Wallgren att tävla.

Både Hilda och Stina tävlar i stav, som kommer att gå av stapeln klockan 10:00 på lördag morgon. Tittar vi på statistiken så ligger Hilda trea och Stina ligger på en delad 10:e plats. Samtidigt är det väldigt jämnt mellan alla hopparna både uppåt och neråt i statistiken.

Tyvärr verkar det inte som att det kommer finnas någon live-sändning, och de ligger inte heller uppe någon länk för live-resultat. Men för er som är intresserade av att hålla er uppdaterade så går det bra att kolla in SM-sidan för friidrott som ni hittar här
Nyheter från våra grupper
Broarna runt, 27/03 14:54 
Sommarfriidrottskolan, 16/03 07:50 
Nybörjargruppen, 15/03 14:52 
IUDM, 31/01 17:17 
IUDM, 29/01 07:39 
IUDM, 23/01 14:25 
 
Vi stödjer SKellefteå AIK