SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skellefteå AIK Friidrott

Kallelse till Årsmöte
2021-02-23 11:58

Årsmöte i Skellefteå AIK Friidrott

 

Medlemmarna i Skellefteå AIK Friidrott kallas till Årsmöte.

 

Tid:      Måndag den 22 mars 2021, kl. 18.00

 

Plats:   Årsmötet blir virtuellt med utnyttjande av Teams.

 

Mer information om anmälan och deltagande kommer att läggas ut på föreningens hemsida omkring den 10 mars.  Då publiceras också dagordning liksom styrelsens förslag till Årsmötet.

 

Styrelsen påminner om att röstberättigade medlemmar enligt stadgarna ska lämna förslag till styrelsen senast 21 dagar innan Årsmötet, dvs senast 1 mars.

 

Årsredovisning för 2020 inklusive budget för 2021 samt Revisionsberättelse kommer att publiceras på hemsidan senast 1 vecka innan Årsmötet.

 

Styrelsen för Skellefteå AIK Friidrott

Omstart av träningen för födda 2005 eller senare
2021-01-26 10:11
Några glada friidrottare som fått starta upp sin träning igen.
Nu har Florahallen äntligen öppnat upp för träning igen. För tillfället får de födda 2005 eller senare börja om med sin träning. Friidrottsskolan kommer starta upp igen vecka 5 om ni inte hör något annat från era ledare.

Vi hoppas nu att det värsta är förbi och att träningen succesivt kan återgå till det normala.
IJSM 2021 ställs in
2021-01-25 13:02

Svensk Friidrotts tävlings- och arrangemangskommitté (TAK) har beslutat att SM-tävlingarna för juniorer och ungdomar vintern 2021 ställs in. Eftersom de allra flesta aktiva i 15-22-årsåldern inte har tillgång till möjligheter att varken träna eller tävla i nuläget saknas förutsättningar att genomföra rättvisa och värdiga mästerskapstävlingar för dessa åldersgrupper.

För oss som förening är det tråkigt att inte kunna genomföra arrangemanget men under rådande omständigheter känns beslutet rätt. Vår ambition har hela tiden varit att bjuda in till en välorganiserad tävling där de tävlande känner sig motiverade och välkomna. Samtidigt såg vi chansen att visa upp friidrotten för Skellefteborna och låta våra aktiva känna sig sporrade av att tävla på hemmaplan. Det har blivit tydligt att en sådan tävling inte är möjlig att arrangera under en pandemi.

Istället är det klart att IJSM kommer arrangeras i Skellefteå 2022. Det känns kul att få en ny chans och bättre förutsättningar att arrangera en lyckad tävling. Vi ser mycket fram emot det!

Greger Lindström har avlidit
2021-01-18 09:42
Stora genombrottet kom vid skol-SM 1960 då han tog 205 18 år gammal. Ribban dallrade men låg kvar.
Vi har nåtts av det tråkiga beskedet att Greger Lindström har avlidit 78 år gammal. 

Greger var under 1960-talet en av Sveriges bästa höjdhoppare med ett personbästa på 210 som sattes 9 augusti 1964 i Kemi, Finland. Det året var han trea i sverigebästalistan efter Stig Pettersson och Kjell-Åke Sörmarkan Nilsson. Han är på delad andra plats i klubbens bästa genom tiderna. Han blev bland annat trea vid SM 1961 och1962.

Greger växte upp i Myckle och spelade även i ishockey som ung. 

1960 blev han den förste tävlande för en norrlandsklubb som klarade  2 meter. I omgångar höjde han den säsongen distriktsrekordet. Segerresultatet 205 vid skol-SM i Malmö gav en tredjeplats i Europastatistiken för juniorer. Han hade problem med sin rygg och det kan vara en gammal hockeyskada som satte stopp för karriären 1967 då han var endast 25 år gammal. 

Hans gode vän Aulis Mäkinen kom till Myckle som krigsbarn och växte upp granne med Greger under åren 1942-46. Aulis skriver i ett mail till föreningen bland annat om ett minne från en tävling i Helsingfors Olympiastadion. Tävlingen gick bra och dagen efter tränade Greger i Olympiastadion och klarade då 218 och provade även på 220.

Greger arbetade som lärare. Vi som hade förmånen att känna Greger minns en synnerligen sympatisk  och vänlig person. Han följde de unga aktiva som tävlar idag och  hjälpte till vid klubbens tävlingar som höjdhoppsfunktionär fram till en sjukdom för några år sedan gjorde det svårt för honom.
Digital uppstart av Friidrottsskolan
2021-01-14 16:30
Då vi inte kan göra en fysisk uppstart av Friidrottsskolan så tänkte köra igång med en digital uppstart.

Den digitala uppstarten innehåller träningsvideos och träningsprogram så att ni kan hålla er aktiverade hemma.

Mer information och tillgång till filmerna och programmen hittar ni HÄR


Förskjuten uppstart Friidrottsskolan VT-21
2021-01-05 08:25
Som de flesta nog listat ut kommer det bli svårt att starta upp friidrottsskolan igen vecka 2 som vår plan var från början. De besked vi fått från fritidskontoret är att hallen kommer vara stängd fram till vecka 4, men risk finns att den kan bli stängd längre det beror helt på smittläget.

Vi kommer därför att skjuta på starten fram till vecka 4, med risk för att vi får skjuta på starten ytterligare. Vi kommer hålla er uppdaterade genom nyheter på hemsidan så gå gärna in och kolla en gång i veckan.

Eftersom vi tycker att det är viktigt att barnen får röra på sig och hålla igång med någon typ av aktivitet så är våran plan att under mitten av vecka 2 släppa ett inspelat träningspass som barnen kan köra hemma. Blir uppstarten förskjuten mer än till vecka 4 så kommer vi släppa mer material som de kan använda sig av hemifrån så de inte blir helt utan friidrotts- och träningsaktivitet även om vi inte får träffas fysiskt.

Vi hoppas alla haft en bra ledighet och håller tummarna för att smittan snabbt går ner så vi kan börja träna tillsammans igen.
Nyheter från våra grupper
Friidrottsskolan, 16/02 07:09 
Friidrottsskolan, 21/01 14:40 
Friidrottsskolan, 14/01 15:22 
Friidrottsskolan, 14/01 15:20 
Sylvesterloppet, 09/12 13:22 
 
Vi stödjer SKellefteå AIK