Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Skellefteå AIK Friidrott

Riktlinjer vid träning under Corona
2020-11-17 09:20

Riktlinjer från Skellefteå AIK Friidrott

 

För att minska smittspridningen av Covid-19 måste vi följa de riktlinjer som finns. För aktiva i Skellefteå AIK Friidrott innebär det tillsvidare följande:

 

·       Inställd träning inomhus för födda 2004 och äldre

o   Din tränare hjälper dig med individuellt alternativt träningsprogram

o   Långdistansgruppen bedriver all träning utomhus med avstånd

·       Friidrottsskolan födda 2005 och senare fortsätter träna i hallen under följande förutsättningar:

o   Är man sjuk eller har symtom så stannar man hemma!

o   Föräldrar lämnar sina barn utanför byggnaden

o   Byt om hemma före och efter

o   Tvätta händerna med tvål och vatten innan och efter träning

o   Håll avstånd till andra

o   Dela inte vattenflaskor eller liknande saker

o   Torka av utrustning som används av flera med desinfektionsmedel eller vanligt rengöringsmedel efter varje persons användning

 

Har ditt barn särskilda behov som kräver en förälders närvaro så meddela tränarna detta. Möjlighet finns då att sitta på läktaren på övervåningen och övervaka träningen. Observera att detta enbart gäller vid särskilda behov och enligt överenskommelse. I övrigt gäller att föräldrar lämnar sina barn utanför hallen för att på så sätt minska antalet personer i hallen och därmed minska risken för smittspridning.

 

Vi värdesätter rörelse för våra barn men vill att det ska ske under så säkra former som möjligt för både barn och ledare. Vi kommer följa de riktlinjer som sätts upp av folkhälsomyndigheten och friidrottsförbundets samt regelbundet utvärdera och informera om vad det innebär för vår verksamhet. Krav som att dela upp träningsgruppen i mindre grupper ställer höga närvarokrav på våra ledare, något som kan medföra att fler träningar än vanligt måste ställas in. Var därför uppmärksamma på utskick från respektive grupps ledare.

 

Hjälp till att påminna varandra om vad som gäller. Genomför vi träningarna enligt riktlinjerna så hoppas vi kunna bidra till minskad smittspridning.

 

Tack för din förståelse!

 

Har du frågor eller förslag så är du varmt välkommen att höra av dig till Niklas eller Lotta

 

Niklas Wiklund
Telefon: 076 022 59 73

Email: niklas@aikfriidrott.com

 

Lotta Kågström

Telefon: 070 277 59 50

Email: kagstrom.lotta@gmail.com

Utlämning Newbody
2020-11-16 07:53
På grund av nya restriktioner behöver vi ändra förutsättningarna för utlämningen av newbody

När ni ska hämta kommer ni få ringa till ett telefonnummer som står utanför ingången, ni får inte gå in i byggnaden. Vi plockar då fram eran kartong och kommer med den till dörren.

Vi kommer även behöva minska tiderna för utlämning allting behöver vara hämtat senast onsdag och de tider ni kan hämta är

Måndag: 08-19
Tisdag: 08-17
Onsdag: 08-16

Kan ni inte hämta någon av dessa tider behöver ni maila till info@aikfriidrott.com för att komma överens med oss om en utlämningstid.
VIKTIG INFORMATION TILL FÖRÄLDRAR!!
2020-11-13 15:21
Med de nya restriktionerna är det viktigt att föräldrarna lämnar sina barn utanför hallen och hämtar sina barn utanför hallen. Vi får inte släppa in några föräldrar alls i byggnaden, så ni kan inte heller sitta på läktaren på övervåningen, eller på bänkarna i foajén utan kommer behöva hitta på något annat medans barnen tränar.

Inte heller någon form av vuxenträning får bedrivas i hallen.

Mer information kommer i början av nästa vecka. Men då vi har en del grupper även på helger så vill vi förtydliga detta redan nu
Junior-SM i Skellefteå 27-28 februari
2020-10-15 08:29
I höst har vi äntligen fått flytta in i våran helt nya friidrottsarena, med den nya friidrottsarenan hoppas vi att Skellefteå AIK Friidrott ska kunna växa både på bredden och på höjden.

Som en del i våran ambition att växa kommer vi arrangera Junior-SM inomhus den 27-28 Februari 2021. Det är ett av de största arrangemang man kan arrangera då det är många åldersklasser och grenar, även om det i år pga Corona kommer bli lite mindre än vanligt. Det innebär att vi behöver eran hjälp att klara av arrangemanget. 

Det vi behöver hjälp med är främst funktionärer som kan hjälpa till att mäta, skriva resultat, bära häckar och andra enklare uppgifter. För att anmäla ert intresse så fyller ni i ett anmälningsformulär som ni hittar HÄR


Nytt telefonnummer
2020-10-02 10:16

Nu nås Kansliet och Huvudtränare Niklas Viklund på telefon 076-022 59 73  (10:00-16:00).

.
Liksom tidigare är Mail: info@aikfriidrott.com
Sanna femma i JSM stavhopp
2020-08-30 14:45
Sanna Häggström avslutade en bra säsong 2020
Sanna Häggström i F19 Stavhopp blev sist ut av Skellefteå AIKs deltagare 2020. Hon tog en meriterande femte plats med höjden 343 cm. 

Sanna klarade alla höjder utan rivning men den tuffa höjningen med 15 cm till 358 cm blev lite för mycket då Sannas personliga rekord ligger på 347cm.  Åtta tjejer hade klarat 343cm och fyra klarade höjden 358 cm eller högre. Sannas klockrena hoppning gjorde att hon blev bäst av de som stannade på 343 cm.

En bra avslutning på en bra säsong för Sanna och lite synd att hon inte fick en reeell chans på lite högre höjd när formen var så god.

Vann tävlingen överlägset gjorde Sandra Alvero, Växjö på 407. Tvåa blev Gabriella Jönsson, Helsingborg, på 388. Clara Billing, Tureberg, trea på 358 och Lerums Linnea Pihl  blev fyra på 358.
Nyheter från våra grupper
Hallschema och bokning, 28/10 13:52 
Skelleftespelen, 21/07 08:52 
PRK, 07/07 11:48 
PRK, 16/06 11:16 
 
Vi stödjer SKellefteå AIK